Boilies kunnen bestaan uit een combinatie van melen, eieren, geurstoffen, smaak stoffen en water. Door dit alles goed met elkaar te mengen, ontstaat er een deeg mengsel. Hier gaat men balletjes van maken door middel van handige en verschillend apparatuur, na het koken van de deegballetjes ben je in het bezit van boilies.
Je kunt boilies in verschillende maten maken of verkrijgen.
Omdat karpers verschrikkelijk goed ruiken en de smaken kunnen waarnemen, is een boilie ,die met de juiste verse producten gemaakt is, een lekkernij. Deze boilies hebben meestal de voorkeur.
Bij natuur eten karpers dierlijk en plantaardig voedsel, wat hij in zijn bek krijgt dat niet verteerd kan worden spuwt hij met het grootste gemak weer uit. Dus ook een slechte of oude boilie!
Wat ook belangrijk kan zijn is de kleur van de boilie, vroeger dacht men dat de karper geen kleur kon waarnemen, tegenwoordig denkt men hier anders over Tegenwoordig is de kleur zeker een belangrijke factor in de hele boilie makerij.
Bij het ontwikkelen van de boilies is er rekening gehouden met alle seizoensinvloeden. Er is bijvoorbeeld rekening gehouden met verschillende aspecten zoals verteerbaarheid en de mate van verzadigingsgevoel van het voedsel, dit zorgt er voor dat de boilie ongeacht het seizoen uitstekend kan presteren. Zeker in de koude tijden is de verzadiging snel bereikt bij de karper.
Welke boilie je nu moet kiezen is zo moeilijk te zeggen, ze zijn er in alle soorten en maten anders kan je ze zelf wel maken, maar ook de keuze welke je boilie je gebruikt hangt af van het jaargetijde en de water temperatuur. Om je het gemakkelijk te maken, ook het water zelf kan een grote invloed hebben welke soort boilie je moet gebruiken, wordt er veel gevist op karper, is het water gezond, is er voldoende voedsel aanwezig, zijn er veel karpervissers aanwezig, word er veel gevoerd enzovoort.
In de zomer maakt het vaak niet uit waar je mee zit te vissen, op sommige wateren ontstaat er soms een echte vreet partij.
In de lente kan je het beste licht verteerbaar voedsel nemen.
De herfst is de allerbeste tijd om te gaan karperen, ze gaan zich volvreten om de reserves op te bouwen voor de aankomende winter. Gebruik dan in deze perioden alleen voedingsrijke boilies.
Dan zijn we beland in de winter, de karper heeft bijna geen voer nodig, dus de boilie moet echt licht verteerbaar zijn. Omdat de karper in de winter zeker niet de gehele dag aan het azen is, maar korte periodes, is het goed om de boilie goed op te laten vallen.
Bij KarperXXl ku je boilies in diverse maten en vormen krijgen; zowel rod als in ‘dumbel’ vorm.
© 2021 Karper xxl All Rights Reserved